Jokainen päivä kätkee sisäänsä jotain mikä koskettaa..

torstai 30. tammikuuta 2014

Koti

Eilisestä väsymyksestä ei enää tietoakaan, elossa siis jälleen.
Koti on nyt siivottu ja siivouksen lomassa mietiskelin kodin merkitystä minulle.
Onhan se vain maailman paras paikka<3
Mutta mikä se koti sitten on?

Kylllä se on vain niin että olipa koti millainen tahansa, ei se miltä se näyttää tee siitä kodista yhtään onnellisempaa. Okei myönnän että lasten kanssa käytännöllinen, tilava koti on plussaa. Ja kyllä koti jossa vallitsee jonkinlainen järjestys on itselleni myös tärkeää, koska jos kämppä on sekaisin olen itsekkin levoton. Mutta todellisuudessa minun kotini on sellainen missä asuu rakkaus.

Pidän  kyllä todella paljon kaikesta kauniista ja kaikesta vaaleanpunaisesta. Välillä syyllistyn itsekkin kiinnittämään liikaa huomiota ulkoiseen kauneuteen ja unohdan mikä on tärkeintä.

Meillä on ihana koti, se on vanha ja meidän tie vei tänne miehen työn vuoksi. Joskus haaveilemme uudesta kodista joka olisi juuri sellainen minkä itse haluaa. Saisi sunnitella kaiken alusta loppuun, ei tarvitsisi purkaa vain saisi rakentaa vain uutta. Saisi itse valita missä mikäkin huone sijaitsee, sisustaa ja tehdä kodista järkevän. Mutta haluanko pankin kanssa naimisiin vielä syvemmin, haluanko käyttää vuoden tai kaksi kaiken ajan siihen, haluanko luopua kauniista pihasta, haluanko luopua tästä kodista.

En.

Onneksi on vaihtoehto, koska meidän ei ole pakko saada uutta kotia. Se on vain ulkoisesti täydellisestä kodista haaveilua, mutta tekisikö se meitä yhtään onnellisemmaksi?

Luultavasti ei.. 

"Koti on siellä missä sydän asuu" 


2 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään teidän keittiöstä. Ja etenkin siitä lattiasta :)

    VastaaPoista
  2. Ennenkuin olin lukenut tekstisi loppuun ajattelin, että koti on siellä missä on sydän. Haaveillaan kaikesta kivasta mitä "uuteen" kotiin laittaisimme sillä haaveet tekevät meidät rikkaiksi mutta pidetään tuo sydän asia mielessä :)

    VastaaPoista

Kiitos <3